Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. .

 

 

Νίκος Σηφουνάκης                                                                         Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

τ Βουλευτής- Υπουργός

Αρχιτέκτονας

Ζαλοκώστα 5

Αθήνα, 106 71

 

 

Προς τον
κύριο
Χ. Αθανασίου
Βουλευτή Ν. Λέσβου
και τ. Υπουργό

 

Θέμα: ''Η κατασκευή του κτηρίου
μόνιμης στέγασης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου''

 

Αξιότιμε κύριε  Βουλευτή,

Στις 04 Φεβρουαρίου 2021 -έναν χρόνο πριν-, σας απέστειλα αναλυτική επιστολή με συνημμένη την αρχιτεκτονική προμελέτη, για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου κτηρίου στέγασης του Εφετείου Β. Αιγαίου.
Το 2011 ιδρύθηκε το Εφετείο Αιγαίου από την Κυβέρνηση της οποίας ήμουν μέλος. Ήταν αποτέλεσμα της επιμονής του Δικηγορικού κόσμου, και του τότε Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου, Λάζαρο Γεωργιάδη, και των μελών του Δ.Σ. αλλά και των μετέπειτα Δ.Σ.
Με προτροπή του, δραστηριοποιήθηκα ως αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος
, αλλά και Υποδομών.

Σε συνεργασία με τους τότε Υπουργούς Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη και Μ. Παπαϊωάννου, δρομολογήθηκε η εκπόνηση προμελέτης μόνιμης στέγασης του Εφετείου από την  ''Θέμις κατασκευαστική''.

Το κτήριο του Εφετείου χωροθετήθηκε στο περίγραμμα των ερείπιων των προϋπαρχόντων κτισμάτων στο πίσω όριο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.
(Σας έχω κοινοποιήσει την πλήρη προμελέτη με την από  04/02/2021 επιστολή μου.)

Την περίοδο 2013-2014 κατά την οποία διατελέσατε Υπουργός Δικαιοσύνης, και εποπτεύατε την ''Θέμις κατασκευαστική'', δεν γνωρίζω, και δεν είχα καμία ενημέρωση αν ολοκληρώθηκε η μελέτη.

Αφορμή να ασχοληθώ με το θέμα, υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής 12/03/2021, για χρηματοδότηση με 310 εκατομμύρια ευρώ, νέων δικαστικών μεγάρων και ανακαίνισης υπαρχόντων χωρίς να περιλαμβάνεται το Εφετείο Β. Αιγαίου.  
(Σας έχω κοινοποιήσει την ανωτέρω επίσημη Κυβερνητική ανακοίνωση)

Αποδεδειγμένα η Λέσβος αγνοείται και ειδικότερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στα εικοσιεπτά έτη Κοινοβουλευτικού μου βίου και τα χρόνια που διετέλεσα  επικεφαλής πέντε Υπουργείων, σε θέματα σοβαρά που γραπτώς μου ετίθεντο, απαντούσα προσωπικά, και ενυπόγραφα για τις ενέργειες μου με συνημμένα τα αποδεικτικά έγγραφα. Σαφέστατα προέτασσα τον σεβασμό μου σε διατελέσαντα πολιτειακά πρόσωπα.

Σας παρακαλώ ενημερώστε με:

-          Έχει ολοκληρωθεί η σχετική προμελέτη; Αν όχι έχετε ενημέρωση πότε θα ολοκληρωθεί;

-          Σε ποιες ενέργειες προβήκατε εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο εν όψη της κατάρτισης του προϋπολογισμού των αρμόδιων υπουργείων της περιόδου 2021-2022;

Δεν αρκεί μια τηλεφωνική ενημέρωση προς εμένα αν μιλήσατε με κάποιον Κυβερνητικό παράγοντα ή όχι.

Είναι πρέπον να μου γνωρίσετε εγγράφως -αν έχει ολοκληρωθεί μετά από δέκα χρόνια η μελέτη-, αν ενέταξε η Κυβέρνηση ή θα εντάξει το έργο, και σε ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα Υπουργείου.

 

         Με τιμή

  Νίκος Σηφουνάκης